Lukkarin kehitys syksyllä 2016

Kehitysehdotuksia voi antaa osoitteella verkkotuki@evl.fi

Lukkarin kehityslistalla on reilu sata toivetta. Tältä sivulta löydät tietoa, mitä muutoksia ollaan tekemässä lähiviikkojen aikana.

Syksyn tärkeimmät kehityskohteet

• Tapahtumien integroinnin mahdollistaminen taustajärjestelmistä (esim. Katrina): Valmis
  • Tapahtumien esitystapojen kehitys: Suunnittelutyö viimeistelyvaiheessa
  • Yhteisen sisällön eli Evl.fi:n uudistus ja käyttöönotto: Valmis
  • Kolmas käyttöoikeusluokka: Valmis
  • Toimintatavan muutoksen arviointi, jotta sivumalleja ja muuta käyttöliittymää voitaisiin kehittää ketterämmin myös kirkon omalla työllä: Kesken
  • Kuviien liittyvien suurimpien ongelmien ratkaisut: Alustava suunnittelutyö tehty
  • Joitain toteutuksia liittyen poistotoimintoihin (Valmis), ajastuksiin (Valmis) ja erillisosioihin (2017).

Uutta Lukkarissa

Vastaa kyselyyn! Keräämme ylläpitäjien kokemuksia Lukkarista. Vastaamalla voit vaikuttaa.

• Yhteisiä jouluaineistoja
  • 5.12. Tapahtumien RSS
  • 30.11. Tutki uskoa -osion yhteisten linkkien kuvakkeet on uudistettu. Katso ohje
  • 23.11. Uusi evl.fi. Katso ohjeet seurakunnille. Yhteisten linkkien (haitarisisällöt, bannerien osoitteet) ja footterin päivitys
  • Lukkarisivustojen kysely seurakuntalaisille: Julkaistuille Lukkari-sivustoille lisätään kysely marraskuun lopussa. Kyselyllä selvitetään seurakuntalaisten käyttökokemuksia seurakunnan sivustolla. Tuloksista kootaan seurakuntien yhteinen yhteenveto. Lisätietoja Aku Sonninen
  • Katrinan ja Lukkarin integraatio on teknisesti valmis. Rajapinta otetaan käyttöön ensimmäisissä seurakunnissa joulukuun aikana.

Käyttöönotto

• Katrinan ja Lukkarin integraation käyttöönotot alkavat joulukuussa.
  • Uusi toimittaja-rooli seurakuntien käyttöoikeusluokitukseen (seurakunta kerrallaan joulu-tammikuusta alkaen)
  • Siteowner pilotointi

Vuoden 2017 alussa

• Tapahtumien esitystavan ja ryhmät -osion laajempi uudistus (suunnitelmat viimeistellään loppukäyttäjätestauksen perusteella joulukuussa)
  • Saavutettavuus

Syksyllä 2016 valmistuneet

Torstai 17.11.

• Upotustyökalua on päivitetty.
  • Sivun jakamista sosiaaliseen mediaan on parannettu. Jaettava kuva voidaan asettaa sivun meta-tiedoissa. Katso ohje.
  • Sivustoille on tehty teknisiä muutoksia, jotka parantavat hakukonenäkyvyyttä.
  • Pääkäyttäjän toiminnoissa oleva kuvan muoto-valinta vaikuttaa nyt myös tilalistausten muotoon.
  • Tapahtumien arkistoinnin asetuksiin liittyvä ongelma on korjattu.

maanantai 7.11.

Sivuston logopaikkaa sivun vasemmassa yläkulmassa on jatkossa suurempi

Muutos ei vaadi toimenpiteitä. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, miltä logo näyttää päivityksen jälkeen. Jos logon haluaa vaihtaa, sen voi käsitellä PNG-muotoon ja kokoon 350x130px. Järjestelmä skaalaa tästä koosta sivulle sopivan logon. Jos logo näyttää liian suurelta, kannattaa kuvatiedostoon käsitellä tyhjät reunat logon ympärille. Ota yhteyttä verkkotuki@evl.fi, jos tarvitset apua logon kanssa.

Uusi sivumalli: tapahtumalistaus kappeliseurakunnille

Urbaanin sivustomallin käyttäjille on lisätty sivumalli, jolla voi tehdä tapahtumalistauksia avainsanalla. Sivumalli löytyy nimellä Kappeliseurakunnan sivu tapahtumalistauksella..

Etusivun karusellin ajastus

Etusivun karusellin sisältöä voidaan nyt ajastaa. Ajastuksella voidaan säätää milloin kuva tulee näkyviin ja milloin poistuu.

Muutoksia footeriin (evl.fi:n julkaisun valmisteluja)

Footeriin tulee jatkossa enemmän yhteisiä linkkejä ja mm. liitykirkkoon-banneri. Yhteiset linkit päivitetään heti evl.fi julkaisun jälkeen 23.11. Seurakuntien omat sisällöt pysyvät entisellä paikallaan. Omassa sisältökentässä (footerin vasen yläkulma) on nyt automaattisesti seurakunnan nimi. Editorilla tehdyn seurakunnan nimen kannattaa poistaa, ettei nimi näy kahta kertaa.

Muita muutoksia

• Yhteisten linkkien valintaa on helpotettu lisäämällä linkin kokoa ja muotoa kuvaava tieto valintanäkymään.
  • Pitkät listat ja luettelot voi esittää nyt "haitarina". Toteutus on tehty Evl.fi-palveluun, mutta sitä voi käyttää myös seurakuntien sivuilla. Katso ohje.
  • Lukkarin 1.1.2015 vanhemmat tapahtumat on arkistoitu automaattisesti. Vuodenvaihteen jälkeen tulemme arkistoimaan automaattisesti loput vanhat tapahtumat (30 päivää arkistointihetkeä vanhemmat). Mikäli haluatte estää joidenkin tapahtumienne arkistoinnin, käykää tekemässä se vuoden loppuun mennessä. Katso ohje

Torstai 29.9.

• Sivumallivalikosta on poistettu turhia sivumalleja
  • Etusivun tapahtumalistaa on tiivistetty
  • Etusivun ja tapahtumat-sivun oletusnäkymäksi ”Tämä viikko”
  • Ilmoittaudu-nappi poistuu, kun ilmoittautuminen päättyy
  • Tapahtumahaun eri valintojen säilyminen hakua tehdessä
  • Tapahtumien ylläpidossa päivämäärähakua korjattu
  • Vanhojen tapahtumien automaattinen arkistointi
  • Footterin täydennystä (ruotsi, saksa)
  • Linkkilistaustyyliä korjattu
  • Pääkuvan vaihto poistettu sivuston asetuksista

Lukkaria kehitetään Scrum-projektimallin mukaisesti neljän viikon sprinteissä. Työtä linjataan puolivuosittain mutta tarkemmat kehitystehtävät päätetään neljän viikon välein. Muutokset suunnitelmiin ovat mahdollisia.

Uusi Evl.fi on osa Lukkaria

Vuoden 2017 alussa palveluun kehitetään ajankohtaisartikkeleiden osio, jota voidaan hyödyntää yhteisenä sisältönä seurakuntien sivuilla.