Tapahtumahaun ja kategoriamuutoksen käyttöönotto

Tapahtumahaku ja kategorioiden muutos päivitetään kaikille seurakunnille 22.5. klo 7-12. Aamupäivän aikana saattaa ilmetä käyttökatkoja. Päivityksessä muuttuvat tapahtumahaku ja kategoriat.

Tilanne päivityksen jälkeen kategorioiden osalta:

• Entisen kategorian ’Harrastukset ja kerhot nuorille ja aikuisille’ -tapahtumat ovat siirtyneet automaattisesti uuteen kategoriaan ’Aikuisille’.
  • Tapahtumahaussa on kaksi tyhjää uutta kategoriaa: ’Nuorille’ ja ’Lähetys- ja avustustyö’
  • Tapahtumahaussa ei ole valintana enää kategoriaa Apua ja tukea. Nämä tapahtumat listataan osiossa Apua ja tukea.
  • Entisellään pysyvät kategoriat: Lapsille ja lapsiperheille, Musiikki, Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Seurakuntien tehtävät muutaman päivän sisällä uudistuksen jälkeen

Huom! Seurakuntien, joissa on käytössä Katrina-integraatio, on muutettava linkityksiä Katrinan asetuksissa ennen kuin muutos tulee käyttöön. Seuraa Katrinan toimittajalta tulleita ohjeita.

1.    Käy ylläpidossa läpi tapahtumat, jotka ovat kategoriassa ”Aikuisille”. Joitain tässä kategoriassa olevia tapahtumia on siirrettävä kategorioihin Nuorille tai Lähetys- ja avustustyö. Huomioi, että yhdelle tapahtumalle voi antaa monta kategoriaa. Muu-kategoriaa ei kannata käyttää muuta kuin silloin kun mikään kategoria ei ole sopiva.

2.    Tarkista ti 23.5. (aikaisintaan), miten Apua ja tukea -kategorian tapahtumat löytyvät osiosta Apua ja tukea. Sivun asettelu kannattaa myös tarkistaa ja tehdä tarvittavia muokkauksia. Tapahtumalistaus-portletti tulee sivun oikeaan reunaan (Mediahighlight-portletin alle). Vasemmassa reunassa kannattaa olla avun yhteystietoja tai muuta tärkeää tietoa. Ylläpidossa voi edelleen antaa tapahtumalle kategorian Apua ja tukea. Koska tapahtumille voi antaa monta kategoriaa, voit antaa tapahtumalle myös jonkun muun kategorian, jolloin ne näkyvät myös tapahtumahaussa. Esim. parisuhdeluennot ovat myös Aikuisille -kategoriaan sopivia tapahtumia. Mikäli apua ja tukea -kategorian tapahtumat eivät näy Apua ja tukea -osiossa, ota yhteyttä verkkotuki@evl.fi.

3.    Tutustu päävalikon uudistukseen, joka on osa tätä tapahtumakokonaisuuden uudistusta. Päävalikon muutos tehdään seurakunnan oman aikataulun mukaan 1.6. alkaen. Aikatauluta ja suunnittele päävalikon muutos omassa seurakunnassasi ja ilmoita ajankohtatoive osoitteella lukkari@evl.fi Päävalikon muutoksen ohjeet tarkentuvat vielä kesäkuun alkuun mennessä. Käyttöön tulee myös mallisivuja eli esimerkkejä siitä, miten uusia sivumalleja kannattaa käyttää.

Hyvä tietää

Linkkilista tapahtumahaun sivulla

Linkki ryhmät-sivuille on tapahtumahaun yläreunassa väliaikaisesti kuvalinkkinä. On hyvä tarkistaa, että linkki on paikallaan ja se vie oikealle sivulle. Tämä linkkipaikka vapautuu muuhun käyttöön kun ryhmäsivut on siirretty päävalikkoon Tule mukaan -osioksi. Linkkipaikka voi olla jatkossa myös tyhjä. Tämän linkkipaikan idea jatkossa on esittää vain suurten tapahtumasesonkien linkkiä esim. Pääsiäisen tapahtumat, Joulun tapahtumat, seurakuntavaalit.

Kategoria Muu

Ylläpidossa näkyy myös kategoria Muu. Tämä on tarkoitettu tapahtumille, jotka eivät sovi mihinkään kategoriaan. Muu-kategoriaa ei ole hakukriteerinä tapahtumahaussa vaan nämä tapahtumat näkyvät aikajärjestyksessä kun mitään kategoriaa ei ole valittu. Muu-kategoria ei lisää tapahtuman näkyvyyttä haussa, joten sitä ei kannata käyttää muuta kuin tapahtumissa, joille ei sovi mikään oikea kategoria.

Messujen ja tapahtumien videolähetykset

Uudistuksen testauksessa kävi ilmi, ettei verkkovideolähetyksiä etsitä verkkokirkosta tai muusta erillisestä osiosta vaan tapahtumien yhteydestä. Huolehdi siis että linkitykset videolähetyksiin löytyy tapahtumatiedoista.