2018 kevään käyttöönottoerä

Tälle sivulle on koottu tietoa helmikuussa 2018 Lukkarin käyttöönottoprojektin starttaaville seurakunnille. Mukana on n. 10 seurakuntaa tai seurakuntayhtymää.

Verkkokoulutus

1.2.2018 - 8.6.2018 Lukkarin käyttöönottoprojektille on varattu aikaa noin neljä kuukautta. Käyttöönotto on jaksotettuu kuuteen askeleeseen, joiden pohjalta verkkokoulutukset on suunniteltu. Mikäli haluaa, sivuston toteutuksen voi tehdä myös omaan tahtiin nopeammalla aikataululla.

Käyttöönottoprojekti sisältää viisi yhteistä verkkokoulutusta, joihin osallitutaan etänä osoiteessa http://lukkariohje.evl.fi/osallitu-verkkokoulutukseen

Kolutus järjestetään Youtube-suoratoistovideona. Voit osallistua omalta tietokoneelta, lisävarusteena tarvitset vain kuulokkeet. Koulutuksen voi käydä katsomassa jälkikäteen täältä

Aikataulu

1.2. Lukkari-sivustopohja luodaan ja seurakunnat saavat ne käyttöön. Lähetämme viestillä sivustonne osoitteen ja ohjeet sivuston käyttöön.

15.2. klo 14.00 Starttikoulutus

• Lukkarin perusteet
  • Lukkarin sisältörakenne
  • Miten Lukkari-sivulle sytötetään yhteystiedot ja tilojen tiedot
  • Lyhyt kuvaus projektin etenemisestä

8.3. klo 14.00 Verkkokoulutus 2, Info ja asiointi - ja Tule mukaan -sivut

• Miten tehdään uusia sivuja ja millaisia vaihtoehtoja on tarjolla
  • Info - ja säännöllisen toiminnan -sivut Lukkarissa
  • Jatketaan Lukkarin ominaisuuksien opettelua

4.4. klo 14.00 Verkkokoulutus 3, Perhejuhlat- ja Apua ja tukea -sivut

• Lukkarin päävalikkoon sivut Perhejuhlat- ja Apua ja tukea -sivuihin
  • Yhteinen sisältö Lukkarissa

19.4. klo 14.00 Verkkokoulutus 4, Päävalikko 2

• Lukkarin päävalikon sivut: Osallistu ja Tutki uskoa
  • Sivustojen julkaisuun valmistautuminen
  • Vastaamme kysymyksiin

23.5. klo 14 Verkkokoulutus 5, Ajankohtaiset sisällöt ja julkaisuus valmistautuminen

• Ajankohtainen sisältö: Uutiset, Tapahtumat ja etusivu
  • Viimeiset valistelut julkaisua varten

Lukkarin ylläpitäjien tuki

Lukkariohje.evl.fi, Lukkarin ohjesivusto

Ensisijainen avunlähde ongelmatilanteissa on Lukkarin ohjesivusto (lukkariohje.evl.fi). Se on tehty tarjoamaan apua (ainakin) kolmesta eri näkäkulmasta:

1) Sivuston rakentaminen alusta loppuun järjestyksessä kuuden askeleen mallin mukaisesti.

2) Ohjeita kunkin navigaation osion tuottamiseen.

3) Ohjeita Lukkarin ylläpitotoiminnallisuuden (esim. kuvan lisääminen) käyttöön.

Sivustolla on sekä kirjallisia että ohjevideoita.

Verkkotuki@evl.fi

Jos Lukkarin ohjesivustosta ei ole apua tai olet kohdannut Lukkarin toiminnan virhetilanteen, laita siitä ilmoitus Lukkarin käyttötukeen sähköpostilla verkkotuki@evl.fi

Lukkaritiimin yhteyshenkilö

Jokaiselle sivustoa rakentavalle seurakunnalle on nimetty yhteyshenkilö. Yhteyshenkilö seuraa töiden etenemistä ja opastaa eteenpäin tarvittaessa.

Lukkarin tekijät FB-ryhmä

Lukkarin-sivustoja on julkaistu 2018 mennessä jo 150+ kappaletta, joten ette ole tehtävässänne yksin. Aloita liittymällä Lukkarin tekijät Facebook ryhmään. Ryhmässä voi saada uusia ideoita tai ratkaisuja teknisiin pulmiin.

Sinulla ei ole tarvittavia rooleja tähän portlettiin.