Sisältöjen optimointi hakukoneille

Jos hakukoneoptimointi on sinulle vierasta, lue ensin yleiset ohjeet hakukonenäkyvyydestä.

Kun sivut on valmiina, on suositeltavaa vielä asettaa sivuille metatietoja hakukoneita varten. Näitä ovat Otsikko (Title) ja Kuvaus (Description). Nämä tiedot eivät näy sivulla vaan ne tulee tarkistaa erikseen. Molemmat tiedot tallentuvat oletuksena sivun sisällön mukaan mutta usein ne eivät ole parhaita tietoja hakukoneita varten. Tiedot kannattaa asettaa etenkin pääsivuille.

Otsikko ja kuvaus Googlen hakutuloksissa

Otsikko (title)

• Oletuksena titlenä on sivun valikkonimi. Jos valikkonimeä on muutettu myöhemmin, titlenä säilyy alkuperäinen nimi.
  • Näkyy Googlen hakutuloksissa (ks. kuva)
  • Titleä pääsee muokkaamaan sivun muokkaustilassa klikkaamalla yläreunan kolmea pistettä (ks. kuva), josta avautuu metatietojen näkymä. Title on ensimmäinen kenttä eli Sivun otsikko.

Lyhyt kuvaus sivusta (Description)

• Lukkarissa uuden sivun luomisen yhteydessä näkyy kenttä "Kuvaus hakukoneita varten". Jos kenttä on jäänyt sivun luomisen yhteydessä täyttämättä, sen voi lisätä jälkeenpäin.
  • Näkyy Googlen hakutuloksissa (ks. kuva)
  • Kuvaustekstiä pääsee muokkaamaan sivun muokkaustilassa klikkaamalla yläreunan kolmea pistettä (ks. kuva), josta avautuu metatietojen näkymä. Lyhyt kuvaus sivusta on keskimmäinen kenttä.

Sivun sisältöjä voi optimoida tekstieditorissa

Sivun otsikko (H1)

• Sivun pääotsikko, joka näkyy käyttäjälle
  • Oltava jokaisella sivulla