Kirkon kuvapankki ja Lukkari

Seurakunnat, joilla on Kirkon kuvapankin tili (kuvapankki.evl.fi), voivat siirtää kuvapankissa olevia kuviaan oman Lukkari-sivustonsa kuvahakemistoon kirkon kuvapankin ylläpidossa. Kirkon kuvapankki on Kirkkohallituksen seurakunnilleen neuvottelema maksullinen palvelu, jonka käyttöönotosta voi kysyä tarkemmin Aarne Ormiolta (etunimi.sukunimi@evl.fi).

Kirkon kuvapankin ja Lukkarin välille on rakennettu siirtoyhteys, joka vie halutut kuvat seurakunnan omalta Kirkon kuvapankin tililtä seurakunnan Lukkari-sivustolle. Kuvat tallentuvat Lukkarin Kuvat ja liitteet -osioon Kuvia kirkon kuvapankista -nimiseen kansioon (ja vastaavan nimiseen kansioon Originals kansiossa).

Lukkariin siirrettävän kuvan pidempi sivu on korkeintaan 600 pikseliä, ja siitä syntyy Lukkariin alkuperäisen kuvan lisäksi S- ja Thumb-koon versiot.

Kirkon kuvapankissa olevan kuvan ja sen Lukkariin siirrettyjen versioiden välillä ei ole mitään yhteyttä. Ts. jos kuvaan tehdään jotain muutoksia tai se poistetaan Kirkon kuvapankista, Lukkariin ei välity tästä mitään tietoa. Esim. jos kuva poistetaan käytöstä Kirkon kuvapankissa, täytyy se käydä erikseen poistamassa Lukkarista. Kirkon kuvapankissa näkyy kuvan tiedoissa, onko se siirretty Lukkariin.

Huom! Jos valitset useita kuvia, siirrä kerrallaan korkeintaan 20 kuvaa, ettei kuvien prosessointi Lukkarissa hidasta sen toimintaa.

Kuvien siirtäminen Kirkon kuvapankista Lukkariin

1. Kirjaudu sisään Kirkon kuvapankkiin.
  2. Valitse hiirellä klikkaamalla yksi tai useampi kuva hakemistonäkymästäsi ja valitse sen jälkeen oikeassa reunassa näkyvästä valikosta Muokkaa.

3. Valitse kuvan muokkaustilassa Siirrä Lukkariin –valinnan arvoksi Kyllä ja tallenna muutos.