Roolien hallinta

Käyttäjä tulee näkyviin roolien hallintaan sen jälkeen, kun hän on kirjautunut ensimmäisen kerran Lukkariin. Pääset muokkaamaan henkilön oikeuksia klikkaamalla henkilön nimeä.


Katso video-ohje roolien hallinasta klikkaamalla kuvassa olevaa käynnistyspainiketta.

Passiivisten käyttäjien poistaminen – toiminto sivuston vastuuhenkilölle


Lukkarin ylläpidon käyttäjähallinnasta voi poistaa käyttäjät, jotka eivät ole kirjautuneet yli vuoteen. Poiston voi tehdä yhdellä napin painalluksella osiossa Työkalut - Roolien hallinta.

Napin painamisen jälkeen saat vielä vahvistusviestin, jossa kerrotaan ketkä käyttäjät poistetaan. Etenkin pitkään käytössä olleen sivuston käyttäjälista kannattaa siivota välillä näkymän hallittavuuden ja myös turvallisuuden takia. Poiston jälkeen käyttäjä voi palata Lukkarin käyttäjäksi vain kirjautumalla kerran Lukkariin. Tämän jälkeen hän taas näkyy roolien hallinnassa ja hänelle voidaan antaa lisää oikeuksia.