Etusivu

Etusivulla seurakunta kertoo tulevasta toiminnastaan ja antaa hyvän ensivaikutelman seurakuntalaisille ja muille käyttäjille. Etusivun nostoja voi muokata vain päätoimittajan oikeuksilla.

Tärkeimmät muokkaukset

• Päivän sana tulee sivuille automaattisesti ja linkki Raamattuun toimii. Esirukous- ja jumalanpalveluslinkit tulee asettaa ennen sivuston julkaisua. Osoitteet linkeille voi antaa jakoavainkuvakkeesta kohdasta Määritykset.
  • Karuselli ja linkkilista vasemmassa reunassa on tarkoitettu ajankohtaisten asioiden nostamiselle.
  • Linkkilistaan tapahtumanostojen alle kannattaa koota linkkejä sivuston sisältöön, joiden löytyvyys halutaan varmistaa.

Seuraavassa videossa tutustutaan Etusivun eri sisältöpaikkoihin

Karusellin ylläpito

Karuselli löytyy etusivulta tapahtumanoston vierestä. Karuselliin voi lisätä kuvia ja videoita. Tärkeää on muistaa painaa sisällön syöttämisen jälkeen ensin Lisää elementti ja sen jälkeen vielä Tallenna.

KARUSELLI-portletin voi löytää mm. etusivulta ja tapahtumat-sivulta. Karuselliin voi valita kuvia ja videoita, jotka näkyvät yksi kerrallaan KARUSELLI-portletissa. Kuviin voi myös lisätä lyhyen kuvaustekstin ja linkin.

Lisää KARUSELLI-portlettiin sisältöä painamalla portletin alapuolella olevassa mustassa palkissa olevaa ratas-painiketta. Sivulle aukeaa ikkuna, jonka yläreunassa olevista painikkeista voit valita kuvan tai videon lisäämisen.

Lisää kuva klikkaamalla Lisää kuva -painiketta. Painikkeen alle avautuu lomake, johon voit halutessasi syöttää lyhyen kuvaustekstin (teksti) ja linkille osoitteen (linkki). Lisää kuva painamalla Valitse kuva -painiketta. Etsi oikea kuva kuvapankista ja paina valitse-painiketta kuvan jäljessä. Klikkaa lopuksi Lisää elementti -painiketta. Karuselliin tulevan kuvan tulee olla vaakakuva suhteessa 4:3, ellet halua kuvaa venytettävän. Varsinkin kuvakoko SMALL (S) on sopiva karusellin kuvaksi.

Lisää video klikkaamalla Lisää video -painiketta. Kopioi upotustyökalusta haluamasi videon upotuskoodi ja liitä se Videon upotuskoodi -kenttään. Klikkaa lopuksi Lisää elementti -painiketta.

Lisätyn videon tai kuva voi poistaa klikkaamalla elementin lopussa olevaa Poista elementti -painiketta. Kun olet lisännyt kaikki haluamasi kuvat ja videot, paina ikkunan alalaidasta tallenna ja sitten sulje.

Seuraavassa video-ohjeessa tutustutaan Karusellin käyttöön:

Etusivun media-karusellin muokkaus

Hae vinkkejä muiden seurakuntien etusivuilta

Tutustu muiden Lukkari-sivustojen etusivuihin. Jokainen seurakunta käyttää etusivua eri tavoin, lainaa muilta hyviä esimerkkejä. Lista julkaistuista Lukkari-sivustoista »