Käyttäjähallinta ja käyttöoikeusluokat

Lukkariin kirjaudutaan z-tunnuksilla eli samoilla tunnuksilla kuin esimerkiksi sähköpostiin. Kaikilla seurakunnan työntekijöillä on oletuksena ylläpitäjä-tason käyttöoikeus oman seurakunnan Lukkarisivuille.

Lukkarin käyttäjähallinta on pyritty pitämään yksinkertaisena. Pääkäyttäjä ei pysty antamaan oikeuksia esimerkiksi vain yhteen sivuun tai osioon.  Sovittu työnjako ja luottamus toimivat tässä parhaiten. Kaikkiin sisältöihin jää kaikille näkyvä merkintä siitä, kuka sitä on viimeksi muokannut.

Toimittajaroolin käyttöönotto syksyllä 2017

Uuden roolin käyttöönoton yhteydessä päätoimittajan oikeudet muuttuvat toimittaja-oikeuksiksi . Lukkarin tuki palauttaa yhdelle henkilölle päätoimittajan oikeudet / sivusto. Päätoimittajan vastuulla on käyttöönoton jälkeen huolehtia sopivat oikeudet muille sivustoa päivittäville työntekijöille.

1. Kerro (sivustosta vastaava henkilö) verkkolomakkeella yhden päätoimittajan sähköpostiosoite / sivusto pe 20.10. mennessä.
  2. Lukkarin tuki tiedottaa sähköpostilla ajankohdan, milloin käyttöönotto tapahtuu.
  3. Päätoimittaja tarkistaa/muokkaa muiden työtekijöiden käyttöoikeuksia kohdassa Työkalut > Roolien hallinta.

On suositeltavaa, että päätoimittajan oikeus on vain 2-3 henkilöllä/sivusto.

Mitä eri käyttöoikeuksilla voi tehdä

Ylläpitäjä

Ylläpitäjä voi lisätä ja muokata tapahtumia sekä yhteystietoja. Kaikilla seurakunnan työntekijöillä on siis oletuksena tämä oikeus. Henkilö tunnistetaan automaattisesti ylläpitäjäksi kun hän ensimmäisen kerran kirjautuu Lukkariin. Näiden lisäksi ylläpitäjällä on pääsy sivuston kuvahakemistoon, missä käyttäjä voi esim. lisätä verkkokäyttöön tulevia kuvia. Ylläpitäjä voi käyttää myös upotustyökalua.

Toimittaja (uusi)

Toimittajalla on oikeudet edellisten lisäksi

• luoda uusia sivuja
  • lisätä, muokata ja poistaa sisältöä kaikilta sivuilta
  • hallinnoida itse luomiaan sivuja eli poistaa, siirtää luonnostilaan ja julkaista
  • siirtää ja piilottaa sivuja navigaatiosta sivukartta-työkalulla
  • ylläpitää etusivun ja footerin sisältöä

Päätoimittaja

Päätoimittajalla on oikeudet edellisten lisäksi

• poistaa, siirtää luonnostilaan ja julkaista kaikkia päätason alla olevia sivuja
  • tehdä ja ylläpitää uutisia
  • vaihtaa etusivun pääkuvan
  • säätää tule mukaan etusivun sivumallissa ilmoittautumista vaativien tapahtumien näkyvyyttä
  • sivuston hallintaan, jossa on muutamia ulkoasutoimintoja (värit, kuvien muoto, logo)
  • roolien hallintaan eli päätoimittaja voi korottaa ylläpitäjiä toimittajiksi tai päätoimittajiksi. Hän voi myös poistaa passiivisia ylläpitokäyttäjiä.
  • luoda ja muokata lomakkeita.
  • luoda ja hallinnoida erillisosioita (tulossa)

Administrator-ryhmä (verkkotuki)

Verkkotuella on pääsy kaikkien seurakuntien sivustojen ylläpitoon. Verkkotuki pystyy tekemään myös joitain perusteltuja poikkeuksia sivustomalleihin. Näitä kuitenkin tehdään vain harkiten. Lukkari on yhteinen alusta, joten useat muutokset tulevat voimaan kaikkien seurakuntien sivuille.

Toimenpiteitä, joita voi verkkotuesta pyytää

• Etusivun päivän sanan kohtaan voidaan vaihtaa esim. twaarna
  • Apua ja tukea -osion pääsivun sivumallin vaihto (kaksi vaihtoehtoa)
  • Lyhytosoitteet tai urlien muutokset