Tutki, mitä kävijät tekevät sivustolla

Lukkarissa on käytössä Hotjar-mittaustyökalu, jolla voi seurata kävijöiden liikkeitä sivustolla. Hotjar-seuranta voi olla käytössä noin 5 seurakunnalla samalla kertaa. Työkalun saa käyttöön 3 kuukaudeksi kerralla. Ota yhteyttä Lukkaritiimiin (lukkari@evl.fi), jos haluat Hotjarin käyttöön.

Hotjar toimii kuten Google Analytics eli sivustolle lisätään seurantakoodi, jonka jälkeen kirjaudutaan hotjar-palveluun tuloksia seuraamaan. Hotjar on englanninkielinen ja melko helppokäyttöinen. Tulosten tulkintaan kannattaa kuitenkin varata työaikaa.

Millaisia asioita Hotjarilla voi selvittää

Hotjar esittää (heatmaps) mitä linkkejä on klikattu ja montako kertaa. Tämä tieto on hyödyllistä esimerkiksi etusivun sisältöjen kehittämisessä. Heatmapeihin tallentuu tietoa myös esimerkiksi, missä hiirtä on liikutettu ja mitä on klikattu mobiililaitteilla.

Hotjar tallentaa myös kävijöiden reittejä (recordings) eli voit seurata millaisia reittejä pitkin kävijät sivustolla klikkailevat. Tällä työkalulla voit arvioida miten helposti sisällöt löytyvät sivustolta ja millaisia sisäisiä linkityksiä mahdollisesti tarvitaan.

Yhteisiä tuloksia seurakuntasivustoilla

• Etusivun yläosaan tehtyjä linkkejä klikataan paljon, mutta karuselliin tehtyjä linkkejä vähemmän.
  • Tapahtumahaun kaikkia toimintoja käytetään. Hyvin yleinen tapa selata tapahtumia on kuitenkin Näytä lisää -linkki listauksen lopussa eli hakukriteerejä ei välttämättä valita lainkaan. AIkavalinnoista suosituin on haku päivänmäärän mukaan, kategorioista suosituin on Lapsille ja lapsiperheille.
  • Päävalikon suosituimmat linkit ovat (kuten kävijäseurantakin kertoo) Tapahtumat, Tule mukaan, Yhteystiedot ja Info ja asiointi.