Askel 2: Kirkot, tilat, hautausmaat

Seurakunnan tai seurakuntayhtymän kirkoista ja tiloista luodaan kustakin oma esittelysivu. Esittelysivu on tarpeen kaikista tiloista, joissa on seurakunnan tapahtumia seurakuntalaisille tai tilaa voi vuokrata.

Tilojen pääsivulta kannattaa linkittää Info ja asiointi -osioon, jossa kerrotaan tilojen vuokraus- ja varauskäytännöistä.

Kiinteistöjen tiedot tulevat näkyviin Kirkot ja tilat -sivun lisäksi tapahtumien sivuille. Lukkari hakee tapahtuman sivuille tapahtumapaikan tiedot ja näyttää linkin kiinteistön sivulle.

Kiinteistölle antamasi osoitetiedon ja karttakoordinaattien perusteella, sivulle tulee näkyviin kartta.

Jos seurakunnan tai yhtymän alueella on paljon saman tyyppisiä kiinteistöjä esim. kirkkoja, kannattaa luoda Tilat -listaus kiinteistöille. Käyttäjän on siten helpompi löytää etsimänsä kiinteistö tai tila. "Vuokrattavat juhlatilat" voi olla myös kätevä listaussivu käyttäjälle.

Hautausmaiden tiedot lisätään Hautausmaat-osion alle samalla tavoin kuin erilaisten tilojen tiedot Kirkot ja tilat -osiossa. Syöttäessäsi hautausmaiden tietoja seuraa Kirkot ja tilat -ohjetta, mutta luo hautausmaiden sivut Hautausmaat-osion alle.

Tilojen kuvat

Jokaisesta tilasta kannattaa hankkia laadukas ulkokuva. Kuva tulee näkyviin tilasivujen lisäksi tapahtumatiedoissa ja Googlen hakutuloksissa.

Kuvan koko tulee olla  750x500px tai 500x750px.

Selvitä tilojen esteettömyysseikat ja palvelut

Tilan tietoja syötettäessä valitaan myös tilan esteettömyydestä tai palveluista kertovat symbolit. Näitä ovat: induktiosilmukka, Info, Inva-Wc, kahvila, lastenhoitohuone, myymälä, pysäköinti, vaativa pyörätuolireitti, wc, wi-fi, esteetön kulku.

Tilojen panoramat

Lukkarissa ei ole mahdollisuutta tallentaa ja esittää panoramakuvia tiloista. Panoramat voidaan kuitenkin upottaa ja linkittää tilojen esittelysivuille, jos ne on tallennettu jollekin toiselle palvelimelle esim. panoramojen kuvaajan sivustolle. Tutustumisen arvoinen tallennuspaikka panoramoille on myös Google Street View, jossa on myös keskeisten rakennusten panoramakuvia sisätiloista. Lue lisää Googlen sivuilta.

Käyttöohjeet

Tilojen esittelyt tehdään luomalla sivu, johon valitaan sivumalliksi tilojen esittelyyn tarkoitettu sivumalli.

Tilan sivun luominen

Tilan tietojen syöttäminen